Hej allihop... Nu börjar det gå mot slutet av säsongen som verkligen har varit kul och inspirerande. Vi har jobbat vidare enligt vårt koncept att svinga enligt ryggraden och fått många bra resultat fastän det inte alltid är så enkelt i början.

Golfsvingen handlar mycket om att komma åt rätt muskler och dessutom använda dem aktivt för att kunna skapa fart, rörelsesekvens och kraft.
När man lyckas med detta så skapar bröstkorgen centrifugalkraft runt ryggraden och man får en trevlig ökning av klubbhastighet.

För att lyckas behöver man en stabil vridning i underkroppen där man ser till att nedre delen av ryggen är stabil och att bäcken vrider runt och prickar lår och sätesmuskler.. Man kan rotera på många sätt i golf men oftast träffar man inte rätt muskler och då är rotationen helt meningslös eftersom man inte har kraft och ork eller rent av möjlighet att svinga igenom och avsluta golfsvingen på ett bra sätt.

GRAB YOUR AS är en video där jag vill göra er uppmärksamma på vilka muskler ni träffar och aktiverar i de olika positionerna i svingen..

Lycka till..

Under hösten kommer vi att ha ett samarbete med Träningsakademin i Helsingborg... Det kommer skickas ut mer information inom det snaraste och nu hoppas man på en intressant vinter... med mycket träning och skratt...

Sten