Det som är mest intressant med de här siffrorna är att se hur mycket de bästa spelarna i världen får ut av sina golfslag..
Golfslag handlar givetvis först om vilken fart man har på klubban och det är enkelt att mäta även om många launch-monitors där man säljer klubbor har lite glädjetal.. Om du mäter med en Flight-scope eller en Trackman så får du bättre värden..

Sedan kan man se på en hel del andra värden som tillsammans bildar den mest effektiva flighten för bollen.

Ex. Man lyckas att skapa en J7 med rätt klubbhastighet, smach och bollhastighet men har 2 grader för mycket launch gör att man tappar nästan 8 meter vilket är en hel del. Att skapa rätt launch på bollen med rätt klubba utifrån vilken hastighet du har på klubban är extremt viktigt för att hitta rätt bollbana och längd.

Jag kan ju se att en hel del av mina herrkunder har liknande värden på hastighet eller till och med lite mer än damtourens average. Däremot så får de inte till de andra värdena vilket gör att deras bollar flyger kortare.. Detta kan givetvis ofta bero på ej optimerad utrustning men också på bollträff och hur man komprimerar bollen genom träffen.

Tittar jag på hur jag själv resonerar så bryr jag egentligen inte om vad som är standard utan försöker få till klubborna så att de flyger så nära PGA-tour average som möjligt eftersom jag på de flesta klubbor klarar att matcha hastigheten på klubban..
Det roliga med våra rangebollar är att när jag lyckas med att matcha värdena på PGA-touren så flyger bollarna exakt så långt som de skall göra.. Snacka om bra bollar.. Idag stod jag och lekte lite och lyckades få en J7 med exakta värden som snittet.. och den flög på metern så långt som den skulle...

Det andra som är intressant är vad som är maximerad bollflykt för lägre hastigheter.. Det är bara att höra av säg så hjälper vi dig under en timme att prova ut vad som skulle kunna vara maximalt för dig att ha i bagen.. Vilka loft och annat som är lämpligt...

Intressant och kul...