Att läsa golfteknik i tidningar är ganska intressant och roligt. Däremot tar man en hel del med en nypa salt.

Några vanliga återkommande teser som oftast tolkas fel:

1. Huvudet ska vara stilla.. Först kan man ju börja fundera på vilken del av huvudet och sedan kan man fundera på om man ska bryta nacken när man spelar. Att hålla huvudet stilla är varken nyttigt eller effektivt för golfsvingen. Att hålla en punkt i nacken lite mer stilla skulle kunna fungera. Däremot så kan man ju enkelt se att proffsen flyttar sitt huvud både bakåt, framåt och uppå samt sjunker strax efter vändning.
SLUTSATS: Huvudet ska inte vara stilla vid golfslag.

2. Slå ner på bollen.. Ja klubban ska vara på väg ner när man träffar bollen vid järnslag, en del hybridslag och fairwaywoods. Däremot ska man inte slå ner på bollen. Detta skulle leda till att man releasar klubbhuvudet för tidigt och duffar eller skopar. Klubban dras neråt av tyngdkraften. Det viktiga är att skapa en rotation framåt som drar tag i klubban och armarna vilket leder till att svingens lägsta punkt är framför bollen.
SLUTSATS: Du ska svinga klubban och inte försöka slå ner på bollen.

3. Det är lättare att träffa bollen om du står stilla. Ytterligare en myt som skapar en massa konstiga svingrörelser. Du bör flytta vikten så att du kan stabilisera rotationen runt ryggraden.
SLUTSATS: Sträva inte efter att stå stilla utan rör på kroppen så du kan stabilisera ryggraden.