Vad är den stora skillnaden mellan olika handicap i golf.. eller vad är skillnaden mellan olika spelares potential för att slå bra slag någorlunda konsekvent.
Grunderna i golf bygger på följande moment..
1. Gubbs, grepp, uppställning.. osv.
2. Positioner i svingen.
3. Sekvenser.. och framförallt när i golfsvingen olika rörelser förändrar hastighet. Här kan man se spelarens potential. Det hjälper inte att träna om man inte förändrar när man gör olika saker i svingen.
Det innebär att bättre spelare maxar sina hastigheter mycket tidigare i golfsvingen. Ju sämre golfare ju senare sker delarnas acceleration.
Så inte nog med att man måste accelerera delarna från toppen i rätt ordning. Man måste dessutom bromsa dem i rätt ordning..
Bättre golfare har nått sin topphastighet i höften när vänster arm är klockan 9... höften har då gått från ca 40 grader stängd till ca. 10 grader öppen..
Axlarna/bröstet når sin topphastighet när vänster arm är klockan 8.. det innebär att axlarna accelererar så länge de är stängda.

Den bästa drillen är att ha en klubba på axlarna och stå och försöka sätta maxfart på rotationen.. samt stanna innan klubban når parallellt läge med mållinjen och marken.

Om man förbättrar denna delen av spelet så ökar man sin potential för spelet.. om man tränar positioner förbättrar man sina möjligheter att bli jämnare på den nivån man befinner sig på.

Lycka till
Sten